Вътрешната оптимизация или Onpage оптимизация в 5 стъпки

Posted by Bulpc.com in Други on April 19, 2017 with No Comments

В една статия трудно ще се опишат всички стъпки относно вътрешната on page оптимизация на сайт, тъй като би била много дълга, затова тук ще бъдем по-кратки и ще упоменем пет основни точки, на които трябва да обърнете внимание. И предупреждаваме, че ако ги приложите правилно наистина ще видите подобрение! Но и само тези точки не достигат за наистина водещи позиции, нужно е да се направят и много други неща.

Едно от най-важните неща за да излиза сайта ви на по-предни позиции в търсачките е вътрешната оптимизация или Onpage оптимизацията. Защо е важно? Защото това е основата, която се полага и от която зависи последващата работа на сайта или поне представянето му в Гугъл.

Сега ще подредя някой от по важните неща в под точки:

1. Title tag – Това е сигурно най-важното нещо за да излиза сайта Ви на по горна позиция в търсачките. Никога Title tag не трябва да е „Здравейте“ или „Мерси, че посетихте нашият сайт“ или нещо от този сорт. Title tag трябва да е свързан с описанието на сайта Ви. Бъдете оригинални и около ключовата фраза сложете някаква силна дума или дори няколко думи, които може да подсилят описателно оптимизираната фраза.

2. Ключовата дума в домейна – Това също е доста важен фактор. Домейна може да е съставен от една или повече ключови думи. Много спорен факт, особено в последните години. Ако е ниска конкуренцията – рискувайте. Ако е голяма – по-добре градете бранд. Има много спорове в последните години дали това може да ви помогне в класирането или може да навреди, но изследванията показват, че няма точна закономерност. Много бизнеси продължават да бъдат лидери до голяма степен благодарение на домейн името си, което съдържа поне една дума, която е важна и ключова за тях.

3. Bътpeшнa cвъpзaнocт – Тeмaтичнитe cтpaници ce линвaт пo мeждy cи c пpaвилнитe ключoви дyми. Внимавайте обаче как и по какъв начин го правите, тъй като може да постигнете и обратен ефект. Ако прекалите може да прехвърлите тежест от важна страница към по-маловажна и така да получите така нежелания обратен ефект. В този случай ще загубите дори позиции в google по търсене на определени ключови думи.

4. Наличие на H1 и H2 заглавия – Това е доста стар метод, но според мен доста сполучлив. Поставяйте заглавието на страница си в H1, а пък подзаглавията в H2 например. Много хора използват дори до H6 тези атрибути, но ефектът не е особено голям, ако дори се забелязва такъв. Затова гледайте да имате поне H1, ако не някой от останалите.

5. Alt tag – Това е този таг, който се съдържа в изображенията. Например : Angry face . Това е доста важен таг, тъй като търсещите машини се ориентират по него за какво става дума. Винаги описвайте за какво се отнася изображението, тъй като трафик се печели и от изображения. Все пак и те трябва да са достатъчно добри, а не просто да са нещо нескопосано направено J

Доверете се на професионалисти в лицето на PromoPointbg.com – seo оптимизация за Google на сайтове и онлайн магазини.

Tags: ,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top

Онлайн поддръжка и изчистване на вируси от bulpc.com Elenkov.net - изработка на сайтове и поддръжка