Повече яснота, по-добър избор

Posted by Bulpc.com in Аксесоари / Периферия on May 25, 2015 with No Comments

    Изборът на слушалки е свързван с познанието на всички детайли около най-известните марки на пазара, стиловете музика и подробностите около дизайна и функционалността на моделите. Колкото повече яснота има човек относно всички тези неща, толкова по-добър избор може да направи при евентуална покупка. Изборът е труден, защото на пазара се предлагате всякакви аудио слушалки, които се различават по марка, цена и характеристики. За перфектният избор е нужна помощ от специалисти, които познават областта. В този материал ще ви помогнем за изясняването на вашия избор.

За какво точно да се оглеждаме

 

Слушалките се предлагат в различни форми и размери. Основните категории са три на брой и те се различават по размер и обхващане на вашите уши.

  • Over the ear – при този модел чашките обхващат изцяло ушите ви и перфектно фокусират звука към вас. Така може да се насладите на разговори и песни без да ви притеснява това, което става около вас. Страничният шум е минимизиран на 100%. Слушалките са по-големи, но за сметка на това по-комфортни. Характерното за първите модели е голямото тегло, но с развитието слушалките през годините те стават все по-изчистени и по-леки, като не тежат на главата;
  • On ear – това са слушалки, които са на ушите. Тоест те не обхващат цялото ухо, но и не влизат в него. Просто се прикрепят към ушите и звукът идва по-силно от слушалките, но същевременно чувате и странични шумове. Повечето модели имат чупещи чашки или ленти, за по-голямо удобство и по-лесно пренасяне при пътуване;
  • In ear – на последно място, но не и по важност са така наречените тапи. Характерното за тях е, че те влизат в ушите. Те са малки на размер, лесно преносими и в много от случаите удобни, без усещане за дискомфорт. Те са дискретни, труднозабележими и много лесно се пренасят и използват поради малкия си размер.

Специализация на слушалката

На пазара се предлагат най-различни видове слушалки – някои са предназначение за звукозаписни студиа, други за спорт, трети за игри, филми и прочие. Впрочем филмовите разполагат с впечатляващи характеристики – сред тях е възможността за възпроизвеждане на многоканален звук. Някои геймърски модели също разполагат с подобна функция.

Слушалки за звукозаписни студиа – при тях изискването е да имат много сериозна звукоизолация и да „свирят“ кристално ясно! Не бива да се допускат никакви компромиси с това! Все пак записите ще бъдат чувани от стотици, хиляди фенове, затова специалистът в студиото трябва да отстрани всеки миниатюрен „дефект“, получен при рекординга.

Спортни слушалки – любимите ми! Трябва да са леки, преносими, ако може безжични, като в същото време да възпроизвеждат качествен звук ,а не просто да шумят, бучат и да дразнят сетивата. Освен това, ако са безжични, задължително е да издържат поне няколко часа на възпроизвеждане на звука, за да нямаме проблеми при спорта. Аз например тичам около два часа и би ми свършила идеална работа слушалка, която издържа поне още толкова, защото понякога след тренировка отделям време в почивка, излежавайки се на матрака у дома.

Филмовите и гейминг слушалките са насочени към онези клиенти, които търсят реалистичен звук и искат да се почувстват в играта / филма. Но повече за тях в друг материал!

Благодарим ви за вниманието. Тази статия достига до вас с любезното съдействие на webselo.com – ние се занимаваме професионално с копирайтинг услуги и творческо писане!

Tags: ,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top

Онлайн поддръжка и изчистване на вируси от bulpc.com Elenkov.net - изработка на сайтове и поддръжка