Преинсталиране на Windows XP

Posted by Bulpc.com in Софтуер on December 5, 2013 with No Comments

Какво трябва да знаем преди преинсталиране на Windows XP

преинсталиране на windows xpВъпреки че доста потребители прибягват до преинсталиране на операционна система като крайно решение на компютърните си проблеми, тя всъщност е необходима част от профилактиката на системата и трябва да се извършва редовно и професионално. Предлагаме ви няколко съвета, които ще гарантират безопасността на компютъра ви по време на и след преинсталиране.

Какво включва преинсталирането на Windows XP?

Преинсталиране на операционна система може да се раздели на няколко етапа – подготовка, същинска инсталация, инсталация на драйвъри и софтуер. Подготвителният етап включва архивиране на файловете на твърдия ви диск, запазване на отметките и на настройки, които може да потрябват след преинсталиране. По време на същинската инсталация се настройва новата система, твърдият диск се разделя (по избор), създават се потребителски акаунти. Последната стъпка включва инсталиране на всички драйвъри, нужни за функционирането на новата система, както и на различен софтуер – кодеци за възпроизвеждане на видео, плеъри, анитиврусен софтуер, офис пакет и други.

Кой трябва да извършва преинсталирането?

Днес много потребители знаят как да преинсталират операционната си система сами. Понякога обаче непрофесионалната преинсталация може да се обърка и да доведе до повреда на твърдия диск или други проблеми с хардуера. Освен това, ако компютърът се използва за бизнес цели, най-добре е да сте сигурни, че няма да ви предаде в неподходящ момент. Професионално извършена преинсталация на операционна система гарантира, че всичките ви файлове ще бъдат запазени и възстановени след преинсталиране, системата няма да дава грешки и хардуерът няма да пострада.

преинсталация на windows xpКоя е най-добрата операционна система?

Подходящата операционна система зависи от редица фактори и трябва да се избере преди преинсталиране с помощта на компютърни специалисти. При избора трябва да се има предвид, че от Microsoft вече не преследват домашни потребители за оригинален софтуер, но глобите за бизнес потребители, които използват нелицензирани операционни системи, са сериозни. Освен това поддръжката на Windows XP ще бъде прекратена на 8 април 2014, което го прави не особено подходящ за използване. Подходящата операционна система зависи от скоростта и параметрите на компютъра ви, както и от целите, за които ще го използвате.

Когато се извършва от специалист, преинсталиране на Windows XP е сигурно, практично и ползотворно начинание. Професионалистите знаят как да запазят файловете и предпочитаните ви настройки и да приенсталират системата ви по най-добрия начин за безпроблемно и приятно ползване.

Tags: , ,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top

Онлайн поддръжка и изчистване на вируси от bulpc.com Elenkov.net - изработка на сайтове и поддръжка